DBC zorgproducten tariefapplicatie
Vanaf 5 december is de nieuwe zorgproduct-applicatie live! Hierin zijn de zorgproductenviewer en NZa-tariefapplicatie samengevoegd. De nieuwe applicatie is bereikbaar via https://zorgproducten.nza.nl. Per 1 januari 2018 gaan de NZa-tariefapplicatie en zorgproductenviewer offline.
15 december 2017

Tariefapplicatie diagnose-behandelcombinaties

Wie naar het ziekenhuis gaat, krijgt medisch specialistische zorg: van een onderzoek door de arts tot een röntgenfoto  of operatie. Het ziekenhuis rekent deze activiteiten niet allemaal los af, maar zet deze zorgactiviteiten bij elkaar op de rekening. Dit pakket aan zorg noemen we de diagnose-behandelcombinatie. Op deze site kunt u behandelingen opzoeken en de codes die daarbij horen. Ook kunt u opzoeken uit welke zorgactiviteiten een diagnose-behandelcombinatie (dbc) kan bestaan. 


Zoek op zorgproducten

Voer de omschrijving of code in van de diagnose-behandelcombinatie. De zoekresultaten kunnen variëren van één regel tot een lijst met resultaten. Ook kunt u de informatie exporteren, bijvoorbeeld naar een .csv-bestand.


Zoek op diagnose en zorgactiviteit

Met deze zoekfunctie kunt u zien wat de relatie is tussen de diagnose, de uitgevoerde zorgactiviteiten en het bijbehorende dbc-zorgproduct.


Waar bestaat mijn zorgproduct uit? 

Als u hier de dbc-code (of dbc-zorgproductcode) invoert, ziet u welke zorgactiviteiten onderdeel kunnen zijn van deze diagnose-behandelcombinatie.


Zoek in oudere jaren (tot en met 2011)

Hier kunt u tarieven vinden die golden inde jaren 2005 tot en met 2011. Extra bedragen of kortingen op deze tarieven voor individuele zorgaanbieders vindt u hier niet in terug.


Meer informatie
Heeft u vragen of opmerkingen na het raadplegen van de applicatie, dan kunt u contact opnemen met de Informatielijn van de NZa. Dit kan per telefoon: 088-770 87 70 (lokaal tarief, bereikbaar iedere werkdag van 09.00 uur – 17.00 uur) of per e-mail:
info@nza.nl.

Wilt u meer weten over het betalen van ziekenhuiszorg?

Ga dan naar onze informatiekaart Uw ziekenhuisrekening en het eigen risico’ of kijk op www.dezorgnota.nl.